//Srh Izzt ♥
Le' Boss

Navigation : touch hover image



Diaries Le' Queen

Hello peeps ! welcome to Sarah's Official blog. Don't forget to leave your footprint at the cbox. Do follow yah ! :D
Facebook
Tweet , Tweet

Bigfoots!





Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Sarah Izzati
Others:   



BlanK....

sweetnyaa.. nnti nk tryla.. 

assalamualaikum...
hi,,, ape khabar... harap krg sihat.. sar tgh demam ni.. bkn demam kpop atau pown demam *tuuuut*
tpi demam selsema.... huh hidong ni dah pnuh dgn sejenis cecair daripada hidung iaitu..*korg faam2 jewlaye.* 
skarang ni sar tgh boring giler ni ..  on9 fb .. x de sape  yg rajin nk melayan .. intai phone x de sms masuk. boooooosan la!!!!! ni pown mengadap pc sambil melahap potato cracker hot & spicy cap jacker.. tpi x spicy langsung !! menipu jea.. ish...ish.. x baek..

kk... tdi kann.. tdi kann . stelah  sekian lme org tu menyombong.. (sorry ek.. x bermaksud pown)
akhirnye die tegur .. tu pown die tye psl  dpt sbp ... ish!!.. ,mentension kan jer.. tpi x pelah .. 
still i apreciate it.. 
klah .. sejak  seminggu dua minggu 3 minggu ni .. mse dipenuhi dgn makan rambutan
dri blakang rumah.. walaupon duduk flat.. but blakang rumah mcm dusun.. jgn pandang sbelah mata yek..

gerramnyew!! merah menyala.. sure manis..!! huh? nk sikit.. nahh ameklah.. (^_^)-<o
and rsenye.. ni lah faktor utama sar x sihat ni... huh.. dasyat jgk penangan si encik rambutan nih..

hurmm .. nmpk nyew tajuk entry ni x de kne mengene ngan  post nih .. but x kesah lah .. mcmla ade org nk bce... 

k.. tdi meronde- ronde facebook tetibe terjumpe article nih...
yelah.. kan skarang ni kan byk org islam x bertudung.. 
klu u guys nk tau bertudung ni ade kelebihan.. 


APA LAGI ALASAN WANITA TIDAK MEMAKAI TUDUNG?

a)kerana gaya,meniru artist2 dan terasa cantik bila tgk model majalah pakai tudung.
b)terpaksa memakai tudung kerana keluarga mereka semua memakai tudung.
c)memakai tudung hanya kerana sekolah mewajibkan memakai tudung.
d)couple/pakwe/makwe/gerek/boypren/bakalsuami/suruh pakai tudung..
e)ni khas untuk yg ada restoran:pakai tudung sebab takut rambut masuk dalam masakan

DAN INI ADALAH KELEBIHAN WANITA BERTUDUNG :-

Sesungguhnya Allah telah mengaturkan segalanya itu demi kebaikan umat manusia. Ini telah dibuktikan dari segi sains:

1)Merujuk artikel "The Science Behind the Veil" mengatakan 'Ujian-ujian menunjukkan 40-60 peratus kepanasan badan seseorang hilang melalui kepala justeru menutupnya terutama dimusim sejuk dapat mengawal suhu badan seseorang berbanding mereka yang lain'.

2.1)V.G. Rocine, seorang pakar otak mengatakan fosforus otak menjadi cair pada 108 suhu Farenheit. Keadaan ini boleh berlaku sekiranya seseorang berada di bawah keadaaan panas terik tanpa menutup kepala. Apabila fosforus cair, fungsi otak akan menurun.

2.2)Dalam artikel lain pula iaitu Highest Phosphorus Foods di Canadian Neuro-Optic Reserch Institute Online, dinyatakan, "sekiranya suhu badan seseorang mencecah lebih daripada 105 darjah Farenheit, ia amat berbahaya kerana fosforus otak akan cair dan ini menjejaskan kesihatan otak. Justeru, kepala hendaklah ditutup dalam keadaan cuaca panas".

4)Mereka yang memakai tudung tidak terpengaruh secara menyeluruh dengan pewarna rambut,menurut pakar sains ,pewarna rambut mempunyai bahan yang boleh merosakkan kulit kepala apabila terdedah dengan matahari dan kesejukan.haaaa..xsehat la rambut kita kan..

ALHAMDULLILAH..TERIMA KASIH YA ALLAH ♥ My Cayunk




k .. ambik la iktibar yew..

salam sayang daripada :




still frusted 'coz of  sbp.. huuh..    =.=